fbpx

Solucalc

Het effect van kalk op huid en haar 

Effect van kalk op huid en haar

Is uw hoofdhuid geïrriteerd ? Is uw huid droog na het douchen ? Wilt u weten welk effect kalk op uw huid en haar heeft ? Onze experts vertellen u alles wat u moet weten en wat u eraan kunt doen !

Ons gecertificeerde team helpt u al vele jaren om de kwaliteit van uw water te verbeteren met ons innovatieve CO2-onthardingssysteem. Kies dus voor SoluCalc en zeg vaarwel tegen alledaagse problemen !

De effecten van kalk op uw haar

Waar u ook woont, het water dat bij u thuis komt, zit ongetwijfeld vol kalk. In feite is het water in België vaak meer of minder hard, afhankelijk van de regio. Als gevolg daarvan worden uw leidingen aangetast, gaat de kwaliteit van uw water achteruit en lijdt uw huid eronder.

Calcium- en magnesiumresten van kalk staan erom bekend dat ze het haar dof, breekbaar en ruw maken. Daardoor is het zwakker en moeilijker te stylen.

Tot slot draagt de hoge concentratie mineralen in uw water bij aan het dunner worden van uw haarvezel. Dit maakt het brozer en breekbaarder en kan leiden tot een verlies van dichtheid.

Veroorzaakt hard water roos ?

Zoals u weet, irriteert voortdurend gebruik van hard water uw hoofdhuid en droogt deze uit. Maar kalkresten zijn er ook verantwoordelijk voor dat uw shampoo niet goed uitspoelt. Dit komt omdat het calcium en magnesium in water in wisselwerking staan met de actieve ingrediënten in uw producten en hun schuimende en vochtinbrengende eigenschappen kunnen belemmeren. Hierdoor is het moeilijker om uw haar te voeden en onzuiverheden te verwijderen.

Hierdoor kunt u productresten krijgen die zich ophopen en uiteindelijk roos in uw haar vormen. Bovendien kunnen deze afzettingen de soepelheid van uw haar veranderen. Het gevolg is dat u in een vicieuze cirkel terechtkomt van het wassen, verzorgen en kleuren van uw haar, maar het resultaat blijft hetzelfde of wordt zelfs erger.

Beschadigt kalk het haar ?

Raakt uw haar beschadigd ondanks uw dagelijkse verzorging ? Herhaaldelijk contact met hard water op de hoofdhuid kan verzwakte haarvezels veroorzaken.

Dit komt omdat calcium in wisselwerking staat met de proteïnen in uw haar en de haarzakjes verstopt. Bovendien verhindert calcium, zoals hierboven vermeld, dat de actieve ingrediënten in uw haarverzorgingsproducten goed doordringen. Als gevolg daarvan wordt uw haar gevoeliger voor externe agressies zoals :

  • De zon ;
  • De oplossing ;
  • Uw kleuringen ;
  • Uw stylingproducten ;
  • Stylingapparaten ;
  • Enz.

 

Daarom bevordert kalkrijk water na verloop van tijd het ontstaan van gespleten haarpunten, droogheid en haarbreuk.

Effect van kalk op huid en haar

Hoe kan ik mijn haar beschermen tegen kalk ?

Wilt u uzelf beschermen tegen de gevolgen van kalk op uw huid en haar ? Onze experts hebben een eenvoudige, ruimtebesparende oplossing bedacht om de aanwezigheid van kalk in uw systemen tegen te gaan ! Om irritatie, jeuk en de gevolgen van droog haar effectief te bestrijden, moet u de samenstelling van uw water direct aanpakken.

Hiervoor komt een erkende installateur 1 tot 2 uur bij u thuis en installeert uw C02 waterontharder om kalkaanslag op uw haar te voorkomen. Kies tegelijkertijd voor een douche in plaats van een bad, en gebruik een verrijkte vochtinbrengende crème voor optimaal comfort !

Wat zijn de effecten van kalk op de huid ?

Hebt u na elke douchebeurt last van roodheid en een trekkerig gevoel ? Dat kan een kalkprobleem zijn. Als het ongemak zelfs na het gebruik van uw gebruikelijke vochtinbrengende producten aanhoudt, is het waarschijnlijk te wijten aan een te hoge concentratie kalkaanslag.

Voor mensen met een gevoelige huid kan kalkaanslag in uw sanitairsysteem zelfs leiden tot een verhoging van de pH-waarde van de huid en een vermindering van de natuurlijke vochtvasthoudende factor van de huid. Dit geeft aanleiding tot tintelingen, roodheid, kan uw poriën verstoppen, verhoogt de talgproductie en bevordert daardoor het verschijnen van onvolkomenheden.

Ten slotte is hard water voor de droogste huidtypes een extra risicofactor voor het ontwikkelen van eczeem, psoriasis en dermatitis.

Waarom veroorzaakt kalk jeuk ?

Ten eerste is kalksteen een gesteente dat bestaat uit minerale kristallen die gemakkelijk oplosbaar zijn in water. Hierdoor kan er minerale aanslag op uw opperhuid ontstaan. Als kalk zich ophoopt, loopt u het risico dat uw huid uitdroogt. En het is deze overgevoeligheid die ervoor zorgt dat uw huid gaat tintelen en jeuken.

Het is zelfs belangrijk om uw huid te beschermen tegen mogelijke agressie door het contact van mineralen met uw huid te beperken. Om dit te doen, is het essentieel om uw water te ontharden. Veel klanten merken zelfs dat hun huidproblemen vervagen of zelfs verdwijnen na het installeren van onze SoluCalc oplossing.

Hoe kan SoluCalc uw huid beschermen tegen kalkaanslag ?

Wat uw huidtype ook is, een hoge concentratie kalkaanslag is niet goed voor de gezondheid. Daarom hebben onze experts een systeem ontwikkeld waarmee u uw huid weer kunt kalmeren en in balans kunt brengen.

We hebben zelfs ontdekt dat kalksteen, wanneer het in contact komt met CO₂, afbreekt in calciumbicarbonaat, waardoor het niet aankoekt. Bovendien kan deze reactie zowel in warm als koud water plaatsvinden, tot 95°C. Hierdoor krijgt u water van hoge kwaliteit voor al uw huishoudelijke apparaten en systemen. Kortom, SoluCalc stelt u in staat om uw water duurzaam en zonder chemicaliën te behandelen !

SoluCalc : een praktische en ecologische oplossing voor de gevolgen van kalkaanslag op huid en haar

Kalkaanslag in de leidingen van uw huis heeft invloed op de kwaliteit van uw water. Dus wanneer u doucht, stelt u zichzelf bloot aan de effecten van kalkaanslag op uw huid en haar. Bij SoluCalc hebben we een oplossing voor waterbehandeling ontwikkeld waarmee u elke dag van zuiver water kunt genieten.

Hiervoor komt de installateur en installeert een CO₂-waterontharder direct bij de inlaat van uw waterleiding, een zoutloze waterontharder na de elektriciteitsmeter, in overeenstemming met de geldende normen in het land. Deze werkt door een kleine dosis CO₂ in het water te injecteren. Dit zorgt voor een chemische reactie met kalksteen, waardoor deze wordt omgezet in calciumbicarbonaat.

Bovendien biedt calciumbicarbonaat naast zuiver water nog een aantal andere voordelen. Het :

  • Beschermt uw leidingwerk ;
  • Voorkomt kalkaanslag op uw muren ;
  • Vermindert het risico op kalkaanslag ;
  • Vermindert het risico op corrosie ;
  • Is gemakkelijk schoon te maken.

 

Doe dus een beroep op onze gecertificeerde teams en profiteer van SoluCalc om het effect van kalkaanslag op uw huid en haar tegen te gaan. U kiest voor een zoutvrije, onderhoudsvrije en regeneratievrije optie die zowel ecologisch als economisch is !

Formulaire de contact NL
Rate this post