fbpx

Solucalc

SoluCalc legt de 5 voordelen uit van een waterontharder in bedrijven 

Voordelen van een waterontharder voor bedrijven

Bent u een bedrijfseigenaar en wilt u de onderhoudskosten van uw apparatuur verlagen ? SoluCalc is de oplossing voor langdurig zuiver water ! In dit artikel geven onze experts u alle sleutels tot een beter begrip van hoe onze waterontharder werkt en welke voordelen het biedt. Ontdek de 5 voordelen van het installeren van een SoluCalc waterontharder in bedrijven !

Voordeel 1 : Verbeter de efficiëntie van uw verwarmingssystemen

In België is het water hard, en daarom klagen veel mensen en bedrijven over de hoge hardheid. Na verloop van tijd bouwt kalk zich op en raken leidingen verstopt, waardoor de druk afneemt. Al het loodgieterswerk en de leidingen in uw bedrijf zullen dus op de lange termijn beschermd zijn.

Kalkafzetting is een echte plaag voor verwarmingsapparatuur, zoals boilers of warmwatertanks. Dankzij een waterontharder kan uw verwarmingssysteem op lagere temperaturen werken voor hetzelfde verwarmingsniveau.

Voordeel 2 : Verleng de levensduur van uw apparatuur

Bent u het beu om uw apparatuur regelmatig te moeten vervangen vanwege kalkaanslag ? Zowel in een bedrijf als thuis is het behoud en onderhoud van huishoudelijke apparaten een echte economische zorg. Kranen, gootstenen, vaatwassers, wasmachines en douches worden allemaal aangetast door kalkaanslag, waardoor de levensduur van deze apparaten met enkele jaren kan worden verkort !

Om deze aanslag te voorkomen, is ons innovatieve wateronthardingssysteem gebaseerd op het injecteren van CO₂ in het water. Hierdoor wordt kalkaanslag (calciumcarbonaat) omgezet in calciumbicarbonaat. Deze transformatie beschermt uw leidingsysteem en huishoudelijke apparaten zonder dat er onthardingszouten nodig zijn.

Voordeel 3 : Geen kalkafzettingen meer met een waterontharder voor bedrijven !

Door een SoluCalc waterontharder voor bedrijven te kiezen, kunt u afscheid nemen van kalkproblemen op uw apparatuur en leidingen ! Onze oplossing voor waterzuivering behandelt huishoudelijk water door middel van een bekende chemische reactie : CaCO3 + CO2 + H2O → Ca (HCO3)2, die gegarandeerd tot 95 graden Celsius werkt. e CO₂ zet de kalksteen dus om in calciumbicarbonaat, waardoor het niet aankoekt.

Bovendien helpt het ontharden van water om de natuurlijke smaak en mineralen te behouden. U kunt zorgen voor een gezonde en aangename werkomgeving voor al uw personeel en klanten.

Voordeel 4 : Geniet van kwaliteitswater met veel mineralen !

Om te beginnen is het belangrijk om een duidelijk onderscheid te maken tussen kalksteen en ketelsteen. Kalksteen is een bestanddeel van water op zich, dat op zijn beurt uit talrijke mineralen bestaat. Ketelsteen is daarentegen een schadelijk gevolg van te hard water.

Het doel van SoluCalc is om ongewenste onzuiverheden te verwijderen met behoud van de natuurlijke eigenschappen. Daarom verandert onze methode niets aan de hardheidsgraad of de concentratie van magnesium- en calciumionen in leidingwater. Dat is de grote kracht van onze waterontharder !

Als gevolg hiervan behoudt het behandelde water na installatie van ons systeem al zijn voedings- en minerale eigenschappen. Het bevat veel minerale zouten en sporenelementen die een essentiële rol spelen in verschillende biologische processen, waaronder :

  • Bot- en tandstructuur ;
  • Eiwitsynthese ;
  • Energiemetabolisme ;
  • Spier- en zenuwfunctie.

 

We zijn er dus trots op dat we de waterkwaliteit kunnen verbeteren zonder de intrinsieke natuurlijke eigenschappen ervan aan te tasten !

Voordeel 5 : De CO2 waterontharder, een ecologische en economische oplossing

Met onze technologie is er geen jaarlijks onderhoud nodig ! In tegenstelling tot een kalkfilter heeft onze waterontharder geen specifiek onderhoud nodig. Bovendien hoeft u met SoluCalc geen zakken zout te kopen. In feite is 1 fles SoluCalc CO2 van 10 kg voor slechts €39* genoeg voor een gezin van 4 personen gedurende gemiddeld een jaar. (Hoe vaak u uw fles elk jaar moet vervangen, hangt af van de kalk die in uw omgeving aanwezig is).

Het andere voordeel van onze waterontharder is dat hij milieuvriendelijk is. Hier zijn slechts enkele redenen waarom SoluCalc een milieuvriendelijke oplossing is :

  • Vermijden van vervuilende lozingen : in tegenstelling tot traditionele waterontharders gebruikt SoluCalc geen zout om het water te behandelen. Bij andere antikalkoplossingen kan zout vrijkomen dat het riool vervuilt.
  • Verminder het gebruik van chemicaliën : SoluCalc maakt reinigingsmiddelen zoals wasmiddelen Daardoor wordt het afvalwater minder vervuild.
  • Water besparen : door de frequente cycli van waterregeneratie te vermijden die met systemen op basis van zout geassocieerd worden, helpt onze oplossing water te besparen !
Voordelen van een waterontharder voor bedrijven

Neem contact op met het SoluCalc team en geniet van alle voordelen van een CO2 waterontharder voor bedrijven !

Al enkele jaren stelt ons team innovatie en expertise in onderzoek en ontwikkeling tot uw dienst. SoluCalc, dat al in veel Europese landen aanwezig is, blijft zich uitbreiden en trekt steeds meer particulieren en bedrijven over de streep die voor hun gezondheid en hun apparatuur willen zorgen.

Door ons systeem rechtstreeks op de hoofdwaterleiding naar uw pand te installeren. Het water wordt dus direct bij de bron behandeld, wat gezonder water garandeert. We hebben ook twee modellen, afhankelijk van de grootte en het volume van het te behandelen water :

  • Kleine tot middelgrote bedrijven : het 1-inch model is ideaal voor gebouwen met maximaal 6 kantoren.
  • Grote bedrijven : voor bedrijven met grotere gebouwen raden wij het 2-inch model aan voor optimale efficiëntie. U kunt ook contact met ons opnemen voor een oplossing op maat.

 

Zoals u kunt zien, zijn er veel voordelen verbonden aan het gebruik van een waterontharder in uw bedrijf ! Door de efficiëntie van verwarmingssystemen te verbeteren en de onderhoudsvereisten te verminderen, helpt SoluCalc u om de energie-efficiëntie van uw kantoren te optimaliseren en energie te besparen. Bovendien kunt u dankzij onze waterontharder uw investering beschermen door de onderhoudskosten te verlagen. Tot slot hopen we dat we u hebben kunnen informeren over de voordelen van onze waterontharder voor bedrijven.

Geïnteresseerd in onze zoutvrije waterontharder ? U kunt een gratis offerte aanvragen per telefoon op +32 2 888 70 80 of via onze website en een afspraak maken voor een gekwalificeerde SoluCalc installateur om uw CO2 waterontharder rechtstreeks in uw kantoren te installeren.

*Prijzen kunnen variëren en/of verhoogd worden.

Formulaire de contact NL
Rate this post