fbpx

Solucalc

SoluCalc helpt u uw wasgoed te beschermen tegen kalk 

Wasgoed beschermen tegen kalk

Hebt u gemerkt dat er ongewenste aanslag op uw wasgoed en op de bodem van uw gootsteen verschijnt ? Dan is uw water waarschijnlijk hard ! Als u uw wasgoed langdurig tegen kalk wilt beschermen, is SoluCalc de oplossing.

Onze experts bieden u al vele jaren een zoutvrije waterontharder met 5 jaar garantie, die zowel milieuvriendelijk als praktisch is voor het zuiveren van het water in uw huizen !

Wat zijn de risico's van kalk in water ?

Kalksteen is een in water oplosbaar gesteente dat gevormd wordt door de neerslag van calcium- en carbonaationen. Deze zijn van nature aanwezig in huishoudwater in verschillende concentraties. Een hoge concentratie van deze mineralen kan de kwaliteit van het water in uw warmwatertank, boiler, leidingen en kranen verslechteren en uiteindelijk het risico op kalkaanslag en corrosie verhogen.

Bovendien kan dit leiden tot een verminderde waterdoorstroming en, in het ergste geval, de levensduur van uw huishoudelijke apparaten drastisch verkorten. Tot slot kunt u ook te maken krijgen met meer directe risico’s voor uw gezondheid of de kwaliteit van uw wasgoed.

Bescherm uw wasgoed tegen kalk

Uw wasgoed komt in direct contact met water. Of u nu gewoon wast, spoelt, centrifugeert of strijkt, het water dat u gebruikt is belangrijk.

Hoe meer kalk er in uw water zit, hoe groter de kans dat uw kleding minder soepel, dof en vooral breekbaarder wordt. Bovendien zijn natuurlijke textielvezels zoals linnen, katoen en wol kwetsbaarder dan synthetische vezels wanneer ze in contact komen met kalk. Tot slot kan herhaald gebruik van ruwe handdoeken, lakens of kleding leiden tot huidirritatie, vooral bij gevoelige mensen. Het is dus van vitaal belang om uw wasgoed tegen kalkaanslag te beschermen om de kwaliteit en het comfort ervan op lange termijn te behouden.

Waarom is mijn wasgoed ruw na het wassen ?

Zoals hierboven vermeld, kan een hoge concentratie kalk in het water een direct effect hebben op de kwaliteit van uw wasgoed. Het water dat door uw wasmachine wordt gebruikt, komt rechtstreeks uit uw leidingen. Als uw leidingen kalkresten bevatten, zal uw wasgoed daaronder lijden.

Hoe vaker uw kleding in contact komt met te hard water, hoe meer het de kleding aantast en hoe strakker de vezels worden. Daarom voelen uw kleren na zoveel wasbeurten ruwer aan.

Hoe verwijdert u kalk uit kleding ?

Bent u overtuigd van de schadelijke effecten van kalk op uw wasgoed en wilt u er nu vanaf ? Onze gecertificeerde professionals kunnen u helpen er vanaf te komen.

Zoals u weet, zal het gebruik van water dat verwarmd wordt door de weerstand van uw apparaten de aanwezige calcium- en magnesiumionen prikkelen en microkristallen van kalk vormen. Dit fenomeen veroorzaakt op de lange termijn schade aan uw kleding en wasmachine. Het gebruik van onthard water is dus essentieel om uw kleding tegen kalkaanslag te beschermen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen :

  • Op korte termijn : gebruik wasverzachter bij uw waspoeder ;
  • Op middellange termijn : regelmatig ontkalken ;
  • Op lange termijn : investeer in een CO2 waterontharder voor permanent gezuiverd water.
Wasgoed beschermen tegen kalk

Waarom kalkaanslag in uw wasmachine beperken ?

Wasgoed van hoge kwaliteit komt van een goed onderhouden wasmachine. Een opeenhoping van kalk in uw systemen leidt tot de vorming van kalkaanslag. Deze kalkaanslag tast uw machines aan en dus ook uw kleding.

Bovendien verhoogt de aanwezigheid van kalk het risico op storingen aanzienlijk en verkort de levensduur van uw wasmachine. Bovendien heeft 1 mm kalkaanslag op het verwarmingselement van uw machine invloed op uw energieprestaties. Naast het oorspronkelijke verbruik kan uw energierekening dus met 12 tot 16% stijgen.

Daarom is het zo belangrijk om zuiver water te gebruiken om elk risico voor uw wasmachine te beperken.

Tekenen van kalkaanslag in uw wasmachine

Merkt u onaangename geurtjes na het wassen van uw kleding ? Moet u meer wasmiddel gebruiken dan normaal ? Dit zijn tekenen dat uw wasmachine vol zit met kalk.

Door kalk in uw wasmachine ontstaat kalkaanslag, die zich vervolgens naar uw kleding verspreidt. Kalk staat erom bekend dat het onaangename geurtjes vasthoudt. Het vermindert ook de effectiviteit van wasmiddelen en de waterstroom door uw machine. Een gebrek aan efficiëntie in uw wasmachine kan u waarschuwen over het kalkgehalte van uw water.

Hoe kan SoluCalc u helpen om uw wasgoed tegen kalk te beschermen ?

Bij SoluCalc hebben onze teams een oplossing ontwikkeld die kalkaanslag in water chemisch omzet met behulp van Co2, zonder de hardheidsgraad van het water aan te tasten.

We hebben zelfs gemerkt dat in contact met Co2, de kalksteen in warm of koud water, tot 95°C, oplost in calciumbicarbonaat. Calciumbicarbonaat is veel minder agressief dan kalk en heeft een aantal voordelen :

  • Het heeft geen invloed op de smaak van het water ;
  • Het is gemakkelijk schoon te maken met water ;
  • Het beschermt uw apparatuur tegen kalkaanslag ;
  • Enz.

 

Zo beschermt u niet alleen uw sanitair, maar ook uw huishoudelijke apparaten en persoonlijke bezittingen. Kiezen voor onze Co2 waterontharder is zelfs een bewezen en langdurige manier om uw wasgoed tegen kalkaanslag te beschermen !

SoluCalc : De praktische, onderhoudsvrije waterontharder

SoluCalc is de oplossing om uw water te ontharden en van kalkaanslag af te komen, zonder chemische huishoudproducten te gebruiken ! Het is zelfs een praktische, onderhoudsvrije oplossing.

Hiervoor komt een erkende installateur langs en installeert een SoluCalc direct bij de inlaat van uw waterleiding, na de meter van het waterbedrijf, in overeenstemming met de geldende normen in het land.

Wat is het voordeel ? Er wordt geen zout gebruikt en er is geen regeneratie nodig. Hierdoor verlaagt u uw waterverbruik en profiteert u van een milieuvriendelijke oplossing. Tot slot is het een ruimtebesparend, onderhoudsvrij systeem. SoluCalc is dus praktisch, milieuvriendelijk en een echte bondgenoot om uw wasgoed tegen kalkaanslag te beschermen !

Formulaire de contact NL
Rate this post