Solucalc

Waarom een waterontharder gebruiken ?

pourquoi utiliser un adoucisseur d'eau

Huishoudelijke apparaten die verkalken, droog haar en huid, kalkaanslag en kalksporen op kranen… Afhankelijk van je regio kan je leidingwater erg hard zijn en je dagelijks leven in een nachtmerrie veranderen. Om je welzijn te waarborgen en je leidingen te sparen, is je beste optie om een waterontharder in je huis te installeren. Vraag je je af waarom je dagelijks een waterontharder moet gebruiken ? De experts van SoluCalc leggen het gebruik van een CO2 waterontharder uit om op lange termijn van kalkaanslag in je leidingen af te komen.

De voor- en nadelen van een waterontharder

Huishoudelijk leidingwater is van nature geladen met minerale zouten, die verantwoordelijk zijn voor de vorming van kalksteen. Door een effectief anti-kalkapparaat te gebruiken kun je de schadelijke gevolgen van kalkaanslag voorkomen. Hoewel het model van de zoutwaterontharder veel gebruikt wordt, heeft het verschillende nadelen :

  • Bij het regeneratieproces van een zoutwaterontharder gaan vele liters water verloren.
  • Bovendien ontstaat er giftig afval zoals pekel dat in het milieu terechtkomt ;
    Jaarlijks onderhoud van de waterontharder en zijn onderdelen. Naast de kosten van een waterontharder en de installatie ervan, moet ook rekening worden gehouden met de kosten van jaarlijks onderhoud door een erkende loodgieter.
  • Opslag van volumineuze zakken zout. Deze opslag is moeilijk in kleine ruimtes.

 

Dankzij zijn innovatieve formule is de SoluCalc CO2 waterontharder een ecologisch en economisch alternatief voor het traditionele zoutmodel. Hiermee kun je namelijk genieten van alle voordelen van een traditionele waterontharder zonder de nadelen. De formule, verrijkt met CO2 van voedingskwaliteit, werkt tegen kalkaanslag in het water zonder de smaak of het mineraalgehalte ervan te veranderen.

De noodzaak van een waterontharder : voor wie en wanneer ?

Als de gevolgen van kalkaanslag merkbaar zijn, kun je je afvragen waarom je een waterontharder zou moeten gebruiken. Het installeren van een waterontharder is voor iedereen nuttig zodra de hardheid van je water te hoog is. Het installeren van een waterontharder is inderdaad de beste manier om kalk- en ketelsteenaanslag in de leidingen te bestrijden. Behalve dat de CO2 waterontharder je leidingen en apparaten beschermt, kun je elke dag genieten van zuiverder en gezonder water. Ten slotte maakt het water dat door je waterontharder wordt onthard je kleren zachter en voorkom je dat je huid en haar uitdrogen.

Waarom een waterontharder gebruiken ? SoluCalc-experts beantwoorden je vragen

Waarom een waterontharder gebruiken voor kalkhoudende leidingen ? Wat zijn de voordelen van een zoutloos model ? In deze FAQ verzamelt SoluCalc de antwoorden op je veelgestelde vragen. Om meer te weten te komen over onze waterontharder en de installatie ervan, neem je nu contact op met ons team.

Het gebruik van een zoutloze waterontharder is een geschikte oplossing om kalkaanslag op een milieuvriendelijke en zuinige manier te bestrijden :

  • CO2 van voedingskwaliteit wordt rechtstreeks in het water geïnjecteerd en zet calciumcarbonaat (kalksteen) om in calciumbicarbonaat. Bij dit proces worden geen regenererende zouten of andere giftige chemicaliën gebruikt.
  • Geen onderhoud is nodig voor de zoutloze waterontharder. Zo voorkom je overconsumptie van water tijdens het regeneratieproces.
  • De SoluCalc waterontharder is compact en discreet, waardoor het in ieder type woning kan worden geïntegreerd. Ons product wordt direct na de watermeter geïnstalleerd volgens de in jouw land geldende normen.

Als je leidingen te vuil zijn, zal het simpelweg installeren van een waterontharder niet voldoende zijn om de leidingen grondig te reinigen. Om een goede start te maken raden we aan de druk van de SoluCalc waterontharder tijdelijk te verhogen. Hierdoor kan er meer CO2 circuleren en de kalkaanslag in je leidingen oplossen. Na 3 tot 4 weken kun je de hoeveelheid CO2 aanpassen naar normaal.

Wil je een waterontharder in je huis installeren? Neem nu contact op met SoluCalc en maak kennis met ons team van erkende installateurs.

Bestel je SoluCalc CO2 waterontharder

Net als duizenden huishoudens wil jij dagelijks profiteren van de voordelen van een CO2 waterontharder? Neem contact met ons op om een offerte te ontvangen van een door SoluCalc erkende installateur bij jou in de buurt. We staan tot je beschikking voor al je vragen en helpen je het juiste model waterontharder te vinden voor je huis en je behoeften.

5/5 - (21 stemmen)